IMG_4281

BOLLOSEMLAN

BOLLOSEMLAN

4-6 personer

Gillar du piroger & köttfärspaj? Här är liksom deluxe-varianten. Svinenkel att göra! Skär ut smördegsbitar i valfri form och baka av. Fyll med varm BOLLO Bolognese, bechamel och strössla över riven parmesan och hackad persilja. Det blir en lyxig och god lunch eller middag med en fräsch grönsallad till.

Ingredienser

färdig smördeg
ägg till pensling
mjöl
smör
mjölk
salt
muskotnöt
BOLLO Köttfärssås eller Bolognese
Parmegiano Reggiano
Persilja
svartpeppar

 

Gör så här

Stansa runda diskar av smördeg. Har du ingen stansring kan du ta en uppochnervänd kaffekopp. Pensla med uppvispat ägg och baka av. Dela dem på mitten så du får en botten och ett lock. Gör en tjock och krämig bechamelsås och smaksätt med riven muskot.

Värm bollon och lägg på en stor sked på smördegsbotten. Lägg på en stor sked bechamel. Strössla över riven Parmegiano Reggiano, persilja och nymald svartpeppar.

Servera!